Pasta z tuńczyka i jajek

4.5 (197 ocen)

Pasta kanapkowa z dodatkiem tuńczyka, ogórków, cebuli i jaj. Lekko ostra za sprawą musztardy.

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym

    3 ogórki konserwowe

    1 cebula czerwona

    1 łyżeczka musztardy Dijon

    majonez

    2 jajka ugotowane na twardo

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i siekamy.

    Ogórki i cebulę kroimy w drobna kostkę.

    Tuńczyka odsączamy.

    Wszystkie składniki dodajemy do miski, dodajemy musztardę i majonez oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    * Rozprowadzamy pastę na chlebie posmarowanym masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować