Pasta z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna, łatwa w przygotowaniu i bardzo pożywna pasta. Idealna na śniadanie, kolację czy przekąskę.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 puszka tuńczyka w oleju
    - 2 jajka ugotowane na twardo
    - 1/4 kostki białego sera półtłustego- ok. 50-60g
    - garść czarnych i garść zielonych oliwek
    - 1/2 średniej cebuli czerwonej (pokrojona w drobną kostkę)
    - 4 suszone pomidory
    - 1 łyżka oliwy z oliwek
    - sól, pieprz do smaku

Pasta z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy