Przygotowując rybę warto czasem zrobić jej więcej, by potem wykorzystać ją np. do pasty, która będzie ciekawą odmianą dla sera i wędliny.
30 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
1 upieczony pstrąg tęczowy
2 łyżki oleju rzepakowego
sól i pieprz do smaku
1 jajko ugotowane na twardo
1/4 czerwonej cebuli
1 gałązka świeżego koperku
1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego, jeśli wolicie wersję fit
Pasta z pieczonego pstrąga tęczowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kawałki ryby oddzielamy od skóry i ości. Wlewamy olej rzepakowy i rozdrabniamy dokładnie widelcem. Cebulę i jajko kroimy w drobną kostkę, a koperek siekamy. Dodajemy do ryby i mieszamy.
Na koniec dodajemy majonez lub jogurt naturalny i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Niewykorzystaną pastę przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Komentarze