Pasta z pieczonego pstrąga tęczowego

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Przygotowując rybę warto czasem zrobić jej więcej, by potem wykorzystać ją np. do pasty, która będzie ciekawą odmianą dla sera i wędliny.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 upieczony pstrąg tęczowy
    2 łyżki oleju rzepakowego
    sól i pieprz do smaku
    1 jajko ugotowane na twardo
    1/4 czerwonej cebuli
    1 gałązka świeżego koperku
    1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego, jeśli wolicie wersję fit
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Dodatki Pasty

Pasta z pieczonego pstrąga tęczowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawałki ryby oddzielamy od skóry i ości. Wlewamy olej rzepakowy i rozdrabniamy dokładnie widelcem. Cebulę i jajko kroimy w drobną kostkę, a koperek siekamy. Dodajemy do ryby i mieszamy.

    Na koniec dodajemy majonez lub jogurt naturalny i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

    Niewykorzystaną pastę przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować