Pasta z orzechów nerkowca i szpinaku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowa pasta na chleb. Szpinak i czosnek to dwaj przyjaciele. Jednak smak pasty przebija czosnek.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g liści szpinaku
    200g orzechów nerkowca
    2 łyżki płatków drożdżowych
    2 łyżki soku z cytryny
    2 ząbki czosnku
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z orzechów nerkowca i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy zalać gorącą wodą i odstawić na godzinę. Lekko namiękną.
    Liście wrzucić do garnka i zalać gorącą wodą. Sparzyć przez pół minuty i przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki i wymieszać na wysokich obrotach.
    Smak pasty przebija czosnek, który jest dobrym przyjacielem szpinaku. Aby zmniejszyć intensywność czosnku można dodać mniejsze ząbki lub więcej soku z cytryny.

Porady

Płatki drożdżowe można nabyć w sklepach ze zdrową żywnością. Nadają smak sera. Wykorzystywane są w kuchni wegańskiej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Orzechy nerkowca Orzechy Płatki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować