Pasta z mięsa z rosołu

4.48 (202 ocen)

  • 10 min

Pyszny sposób na wykorzystanie pozostałego z rosołu mięsa drobiowego. Przygotowana w ten sposób pasta szybko zniknie na kanapkach :)

  • 10 min

Składniki:

  • 100 g obranego z kości mięsa drobiowego pozostałego z gotowania rosołu
    1 mała cebula (ok. 70 g)
    ok.100 g naturalnego serka homogenizowanego lub naturalnego serka kremowego
    sól, pieprz
    ok. 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku


Wystaw ocenę:

4.48 (202 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z mięsa z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z rosołu bardzo drobno posiekać.
  • 2. Cebule bardzo drobno pokroić, podsmażyć na małej ilości oleju. Dodać do mięsa.
  • 3. Dodać serek i przyprawy, dobrze rozetrzeć łyżką.
    Podawać na pieczywie.

Porady

Do pasty można dodać drobno pokrojoną świeżą lub marynowaną paprykę, szczypiorek lub pietruszkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować