Pasta z makreli z serem i czosnkiem

4.51 (196 ocen)

  • 15 min

Z makrelą wędzoną w formie pasty często eksperymentuję, tym razem podaję jedną z najsmaczniejszych wersji.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 średnia makrela wędzona
    2 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki tartego sera żółtego
    2 łyżki posiekanego szczypioru
    1 łyżka posiekanej natki
    1 przeciśnięty ząbek czosnku
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka ostrego ketchupu
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasty

Pasta z makreli z serem i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę pozbawić skóry i ości, podziabać ją widelcem dokładnie przeglądając i wyjmując te najdrobniejsze ( można makrelę zmielić w maszynce, wtedy mamy pewność, że ości nie będzie ).

    Jajka i ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę, a szczypior i natkę posiekać.
  • 2. Wszystko wymieszać dodając majonez, ketchup, sól i pieprz do smaku.
  • image-0wemfhy 3. Posmarować dość grubo bułeczki, można je trochę ustroić, będą cieszyć nie tylko podniebienie ale i oczy.

    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować