Pasta z makreli i jajek

4.49 (165 ocen)

Kilka prostych składników i już mamy pyszną pastę na chleb.

Składniki:

  • filet z makreli w oleju (puszka 170 g)
    2 jajka
    1/2 małej czerwonej cebuli
    2 łyżki musztardy
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (165 ocen)

Zobacz również:

Jajko Dodatki Pasty

Pasta z makreli i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Następnie obieramy je i drobno kroimy. Filet z makreli odsączmy z oleju (nie musi być dokładnie), dodajemy go do miski lub kładziemy na talerzu razem z jajkami i rozgniatamy z nimi przy pomocy widelca.
  • 2. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy wraz z koperkiem i musztardą do pasty. Wszystko razem dokładnie mieszamy i na koniec doprawiamy solą oraz pieprzem.

Porady

Zamiast fileta z makreli można wykorzystać fileta ze śledzia z puszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makrela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować