pasta z makreli

0 (0 ocen)

  • 5 min

Prosto z Zakopanego wysyłam Wam, nowy, genialny przepis, który zastąpi wszystkie pasty z lisnera, pastelli i tego typu firm, które zawierają majonez i multum konserwantów, a wszystko to w „kilka chwil” ! Zaczynajmy !

  • 5 min

Składniki:

  • -30 g makreli wędzonej „Marinero” (Biedronka),
    -70 g chudego sera twarogowego „Klinek 0,5%”(Biedronka) lub „Piątnica 0%” (Frac),
    -20 g jogurtu naturalnego 0% „Bakoma”,
    -pieprz (wedle swojego uznania),
    -ostra papryka (wedle swojego uznania),
    -oregano (wedle swojego uznania),
    -listek mięty do dekoracji

Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy i odważamy wszystkie produkty.
  • 2. Do blendera na sam dół, wrzucamy ser twarogowy oraz kolejno drobno pokrojoną makrelę, jogurt naturalny i przyprawy.
  • 3. Wszystko blendujemy do uzyskania maślanej konsystencji do smarowania.
  • 4. Wykładamy, ozdabiamy.
    GOTOWE ! SMACZNEGO !

Porady

Wartość odżywcza na 100 g gotowego produktu: Kcl: 123 Białka: 16 g Węglowodany: 3,8 g Tłuszcze: 4,6 g Zapraszam na mojego dietetycznego bloga kulinarnego : https://pasjajedzenieszczescie.wordpress.com/

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy