Pasta z awokado z papryką

4.98 (157 ocen)

Świetnie komponuje się z pomidorem. Można ją przyrządzić z dowolnego gatunku papryki. Pasta idealna na pyszne i zdrowe śniadanie.

Składniki:

  • 1 bardzo dojrzałe awokado
    ćwiartka papryki
    połowa małej cebulki
    1 ząbek czosnku
    odrobina oliwy
    odrobina soku z cytryny
    sól, pieprz, chili
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.98 (157 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z awokado z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przeciąć na pół wokół pestki, rozdzielić połówki i wydrążyć łyżeczką. Rozgnieść widelcem na gładką pastę, wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę lub startym na tarce o małych oczkach czosnkiem. Dodać pokrojoną bardzo drobno paprykę, cebulę i natkę pietruszki, przyprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować