Pasta z awokado z jajkiem i pomidorem

4.48 (188 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Szukasz pomysłu na zdrowe i szybkie śniadanie lub kolację? Polecam pastę z awokado (guacamole) z dodatkiem jajek i pomidorów. Sprawdzi się również jako salsa, dip do imprezowych przekąsek podawana z chipsami z tortilli kukurydzianej i słupkami świeżych warzyw. Smacznego :)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
    2 ugotowane jajka
    2 małe pomidorki
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka soku z cytryny lub limonki
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Guacamole Pasty Przekąski

Pasta z awokado z jajkiem i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę i wydrąży miąższ do miseczki, a następnie rozgnieść widelcem na jednolita masę i dodać soku z cytryny lub limonki.
    2. Pokroić pomidory i jajka na kosteczkę i przełożyć do miseczki
    3. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, do smaku sól i pieprz i całość wymieszać.
    4. Aby pasta z awokado nie ściemniała możemy włożyć do miseczki pestkę z awokado i przykryć naczynie szczelnie folią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować