Pasta z awokado, jajka i czerwonej cebulki

4.48 (178 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Awokado zawiera sporo wartości odżywczych, witamin i minerałów. Warto go wykorzystywać w swojej kuchni jak najczęściej i na różne sposoby. Dziś zapraszam na bardzo prostą, ale jakże smaczną pastę. Pasta błyskawiczna w przygotowaniu, doskonale nadaje się jako smarowidło na kanapki, tosty czy krakersy.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 dojrzałe awokado
    - 1 jajko ugotowane na twardo
    - mała czerwona cebula
    - 1 łyżka soku z cytryny lub limonki
    - 1 łyżeczka majonezu ( opcjonalnie )
    - sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta z awokado, jajka i czerwonej cebulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przekroiłam na połówki, wyjęłam pestkę, obrałam ze skórki, pokroiłam na mniejsze kawałki, przełożyłam do miseczki i obficie skropiłam sokiem z cytryny. Rozgniotłam na przy pomocy widelca na miazgę. Do awokado dodałam drobniutko pokrojone jajko na twardo i czerwoną cebulkę, łyżeczkę majonezu, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszałam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Czerwona cebula Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować