Pasta z awokado

4.5 (192 ocen)

  • 15 min

Awokado zawiera bardzo dużo witamin, jest dość tłuste dlatego może zastąpić masło.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 awokado
    2 ząbki czosnku
    1/2 cytryny
    1 łyżeczka oliwy z oliwek
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty

Pasta z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta z awokado 1. Awokado myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do małej miseczki, dodajemy oliwę, sok z połowy cytryny oraz czosnek.Wszystko miksujemy dokładnie na gładką masę blenderem. Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą. Taką pastę można potraktować jak masło. Ja do kanapeczek dodałam jeszcze odrobinę żywieckiej wędlinki, jajko gotowane na twardo, paprykę czerwoną.

Porady

Do pasty lub kanapek można dodać odrobinę majonezu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować