Pasta śledziowo-jajeczna na jajka i chleb.

4.5 (193 ocen)

Zrobiłam ją z tego co maiłam w lodówce. Wyszła znakomita.

Składniki:

  • 9 jajek, puszka śledzia w oleju, połowa białej części pora, koperek, sól, pieprz, majonez.
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Jajko Pasty

Pasta śledziowo-jajeczna na jajka i chleb. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Znakomita. 1. Jajka ugotować na twardo. 8 jajek podzielić na pół wyjąć żółtka. Śledzia odsączyć dodać żółtka i jedno całe jajko( żółtka i jajko poszatkować), pszatkowanego pora i 1 łyżkę majonezu dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Na połówki jajek dodać pastę. Schłodzić ok. 2 godz. w lodówce.

Porady

Zamiast pora można dodać cbulę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować