Pasta kanapkowa z twarogu i pasty orzechowej

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna i szybka w przygotowaniu pasta kanapkowa z sera twarogowego i pasty orzechowej. Podajemy z ulubionym pieczywem.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g sera twarogowego,
    2 łyżki pasty orzechowej,
    2 łyżeczki ksylitolu lub cukru,
    1 czubata łyżka jogurtu greckiego.

Pasta kanapkowa z twarogu i pasty orzechowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozgniatamy widelcem. Dodajemy pastę orzechową, dosładzamy ksylitolem lub cukrem według uznania. Następnie dodajemy jogurt grecki. Dokładnie mieszamy składniki aż się połączą.

    Podajemy z ulubionym pieczywem lub sucharkami.
    Pasta idealnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację.
    Przechowujemy w lodówce.

    Smacznego ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy