Pasta kanapkowa z Soczewicy

4.5 (172 ocen)

  • 45 min

Wegetariańska pyszna pasta na kanapki, alternatywa dla wędlinki.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 szklanka soczewicy (czerwonej bądź zielonej)
    1 średnia cebula
    3 średnie pieczarki
    1 ząbek czosnku
    majeranek
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty

Pasta kanapkowa z soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę namaczamy w zimnej wodzie przez ok 30 minut.
    Następnie odcedzamy, płuczemy i zalewamy wodą.
    Dodajemy majeranek i gotujemy ok 20 minut aż będzie pół twarda.
    Po ugotowaniu studzimy i mielimy soczewicę i dodajemy rozgnieciony czosnek.
    Na patelni podsmażamy drobno posiekane pieczarki lekko je solimy, następnie dodajemy posiekaną cebulę i razem dusimy.
    Jak odparuje płyn z pieczarek z cebulą mieszamy je z zmieloną soczewicą.
    Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować