Pasta kanapkowa z awokado

4.5 (172 ocen)

Prosta i szybka w przygotowaniu pasta kanapkowa. Wpadłam na jej pomysł robiąc przegląd lodówki. Polecam na szybkie i zdrowe śniadanie

Składniki:


  • 1 awokado
    100 g twarożku ziołowego typu Almette
    2 łyżki oleju orzechowego
    1 mały ząbek czosnku
    Sól i pieprz biały do smaku
    0,5 łyżeczki suszonego koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Dip Twarożek Pasty

Pasta kanapkowa z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ i wrzucić do miski.

    Dodać twarożek ziołowy, wlać olej z orzechów włoskich. Rozgnieść widelcem.

    Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Do awokado z twarożkiem dodać czosnek, sól, pieprz i suszony koperek (można użyć świeżego lub mrożonego). Całość wymieszać dokładnie.

    Pastę przełożyć do miseczki, podawać ze świeżym domowym pieczywem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować