Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (do kanapek)

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pasta jajeczna – to smarowidło na kanapki, którego głównym składnikiem są ugotowane na twardo jajka. Pastę jajeczną można podawać bezpośrednio na kanapkach lub oddzielnie w miseczce obok ulubionego pieczywa, można też nadziewać nią połówki ugotowanych białek jaja. Każdy ma swój ulubiony przepis na pastę jajeczną. Dziś chcę podzielić się przepisem na jedną ze swoich ulubionych past. Spróbujcie

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo, 1/2 cebuli białej, 1 pęczek szczypiorku, 1 łyżka musztardy rosyjskiej, 4 łyżki śmietany 12%,, sól i pieprz wg smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (do kanapek) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać, wystudzić. Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać, cebulę pokroić w dużą kostkę. Połączyć wszystkie składniki i zmiksować na gładką pastę. Gotową pastę przed podaniem schłodzić w lodówce przez około 2h. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować