Pasta jajeczna z rzeżuchą i szczypiorkiem

5 (189 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna , szybka pasta do chleba z wykorzystaniem pięknych, soczyście zielonych ziół i smacznego jajka.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 10 jajek kurzych ugotowanych na twardo
    - pęczek szczypiorku
    - garść rzeżuchy
    - majonez
    - 1 kopiasta łyżeczka musztardy
    - sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta jajeczna z rzeżuchą i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieram ze skorupek i dokładnie myję, bo jakaś drobinka skorupki może zawsze pozostać na jajku. Następnie przeciskam przez kratkę do jajek. Jeśli nie macie jajek, wystarczy je drobno posiekać Do jajek dodaję posiekany szczypiorek i rzeżuchę oraz musztardę. Dodaję majonez - tyle, żeby składniki się połączyły a następnie doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować