Pasta jajeczna z porem i natką pietruszki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasty jajeczne cieszą się wielkim powodzeniem, zapewne dlatego, że można do nich dodać to, na co akurat ma się ochotę.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g białej części pora
    6 jajek ugotowanych na twardo
    2-3 łyżki majonezu
    sól do smaku
    1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Pasta jajeczna z porem i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Pory myjemy i kroimy w ćwierć plastry (lub pół plastry, jeśli pory są drobne), wrzucamy je do pokrojonych wcześniej jajek.

    Następnie dodajemy majonez oraz posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszamy.

    Doprawiamy do smaku solą i podajemy.

Komentarze

Podobne przepisy