Pasta jajeczna z ogórkami małosolnymi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna i bardzo szybka w przygotowaniu pasta jajeczna z ogórkami małosolnymi i kukurydzą. Bezmięsna wersja pysznego śniadania i nie tylko.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ugotowane jajka na twardo
    1/2 puszki kukurydzy konserwowe
    3 ogórki małosolne
    10 dag tartego sera np. cheedar
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bezy Jajko Pasty

Pasta jajeczna z ogórkami małosolnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dodanie składników 1. Ogórki małosolne drobno kroję w kostkę. Ugotowane jajka trę na tarce o grubych oczkach.

    W miseczce łączę utarte jajka, pokrojone ogórki małosolne, dodaję kukurydzę konserwową, tarty ser żółty. Mieszam ze sobą.

    Doprawiam solą i pieprzem, dodaję również majonez, jogurt naturalny oraz musztardę. Mieszam.

    Pozostawiam ok 30 min w lodówce przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Krakersy Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować