Pasta jajeczna z awokado i papryką

4.5 (166 ocen)

  • 15 min

Kolejna propozycja na smaczną pastę śniadaniową. Wspaniale nadaje się na kanapki do szkoły , pracy czy na wycieczkę . Możemy ją podać z krakersami, sucharami czy z chipsami. zdrowo , kolorowo i szybko.

  • 15 min

Składniki:

  • 20 dag twarogu

    5 jajek

    1 awokado

    1 łyżka majonezu

    4 kawałki papryki marynowanej

    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta jajeczna z awokado i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy , siekamy. Awokado obieramy i kroimy w kosteczkę. Dobrze mieszamy posiekane jajko z awokado
  • 2. . Dodajemy twaróg i łyżkę majonezu. Jeszcze raz dobrze mieszamy do połączenia się składników. Paprykę marynowana kroimy w małą kosteczkę. Dodajemy do pasty. Jeszcze raz mieszamy , solimy według smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować