Pasta jajeczna z awokado

0 (0 ocen)

  • 15 min

Sprytny sposób na przemycenie awokado do kanapek

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 awokado
    2 małe jajka
    Duża garść szczypiorku
    Garść natki pietruszki
    Słodka papryka-szczypta
    Papryka wędzona - szczypta
    2 łyżki gęstego jogurtu
    Sól
    Pieprz

Pasta jajeczna z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję na półmiękko-około 6 minut od zagotowania się wody, obieram je ze skorupki i kroję w drobną kostkę.
    Awokado obieram, usuwam pestkę, kroję w kostkę, siekam pietruszkę i szczypiorek. Wszystkie składniki łącze i krótko miksuję. Doprawiam solą, pieprzem i obiema paprykami, dodaję jogurt, mieszam. Pastę podałam z żytnim chlebem z żurawiną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy