Pasta jajeczna

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Prosta i pyszna pasta o wyrazistym smaku :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
    3 ogórki kiszone
    3 pomidory suszone z zalewy
    pół małego pora
    2 łyżeczki jogurtu naturalnego
    łyżeczka majonezu
    sól
    pieprz

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka i ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić na ćwiartki i drobno poszatkować. Pomidory pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki, wymieszać z jogurtem i majonezem, doprawić. Najlepiej chwilę schłodzić w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy