pasta jajeczna

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta Jajeczna bardzo łatwa do przygotowania, a całkowita odmiana tradycyjnego śniadania ..... idealna do świeżej bułki czy chleba.....

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże jajka ugotowane na twardo
    1 łyżeczka musztardy
    1-2 łyżki majonezu
    sól+pieprz do smaku
    opcjonalnie świeży koperek lub szczypiorek

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane wcześniej jajka zetrzeć na tarce jarzynowej na drobnym oczku dodać musztardę, majonez i wymieszać doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą...jeśli lubimy gładkie pasty możemy ją zblendować blenderem....
    Do wersji podstawowej można dodać drobno pokrojony szczypiorek lub koperek...

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy