Pasta jajeczna

4.5 (166 ocen)

  • 20 min

Gdy brakuje nam pomysłu na kanapki i mamy dość tych samych smaków, to nie ma nic prostszego i szybkiego jak pasta jajeczna. Idealna ze świeżym pieczywem .

  • 20 min

Składniki:

  • 6 jajek
    Majonez
    Musztarda
    Szczypiorek
    20 dag sera żółtego ( najlepiej gouda )
    Pieprz ,sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy ( aby skorupka z jajek łatwo odchodziła, należy posolić wodę ).
    Ser żółty ścieramy na tartce o grubych oczkach. Obrane jajka również ścieramy na tych samych oczkach.
    Szczypiorek siekamy i dodajemy do sera i jajek. Doprawiamy solą, pieprzem wg uznania. Mieszamy. Do składników wrzucamy około 3 łyżki majonezu i niewielką ilość musztardy,by pasta nabrała otrość.

Porady

Pastę nakładamy na pieczywo. Można również na wierzch pokroić świeżego pomidora. Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować