Pasta jajeczna

5 (140 ocen)

  • 20 min

Taką pastę jadłem w przedszkolu

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka, 2 łyżki majonezu, sól, szczypiorek, 1 pomidor, świeża bazylia
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować jajka na twardo (przez 8 min. od zagotowania wody).
  • 2. Ostudzić i obrać jajka.
  • 3. Rozdrobnić w misce widelcem lub blenderem.
  • 4. Dodać 2 łyżki majonezu i szczypiorek, a następnie wymieszać.
  • 5. Wziąć ulubione pieczywo i nałożyć na nie pastę.
    Smacznego.

Porady

Gotowanie jajek często kończy się pęknięciem skorupki. Aby tego uniknąć, zacznij gotować jajka w zimnej wodzie lub zrób dziurkę w jajku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować