Pasta jaglana z jajkiem

0 (0 ocen)

Smaczna i sycąca pasta do kanapek. Ze zdrowej kaszy jaglanej i jajek doprawiona musztardą i papryką.

Składniki:



  • 200 g ugotowanej kaszy jaglanej
    5 jajek
    3 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    sól i pieprz do smaku
    0,5 łyżeczki papryki wędzonej
    0,5 łyżeczki papryki słodkiej
    szczypiorek do posypania

Pasta jaglana z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, wrzucić do miski.

    Do jajek dodać ugotowaną kasze jaglaną.

    Dodać majonez i musztardę, całość zmiksować blenderem na gładką pastę.

    Dodać obie papryki, sól i pieprz, jeszcze chwilę miksować.

    Pastę przełożyć do miseczki, wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać szczypiorkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy