Pasta do pieczywa z jajek i wędzonej makreli

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna i prosta w przygotowaniu pasta śniadaniowa składająca się z jajek i wędzonej makreli z dodatkami. Zapraszam

  • 30 min

Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
    pół średniej makreli wędzonej
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka szczypiorku pokrojonego
    szczypta soli i pieprzu
    pół łyżeczki kurkumy

Pasta do pieczywa z jajek i wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miseczki. Oddzielamy mięso ryby od ości. Dokładnie sprawdzamy czy nie ma ości i rwiemy w palcach na małe cząstki. Dodajemy do jajek. Mieszamy i dodajemy szczypiorek, sól, pieprz i kurkumę, mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i mieszamy razem. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy