Smaczna i prosta w przygotowaniu pasta śniadaniowa składająca się z jajek i wędzonej makreli z dodatkami. Zapraszam
30 min
Składniki:
2 jajka ugotowane na twardo
pół średniej makreli wędzonej
2 łyżki majonezu
1 łyżka szczypiorku pokrojonego
szczypta soli i pieprzu
pół łyżeczki kurkumy
Pasta do pieczywa z jajek i wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miseczki. Oddzielamy mięso ryby od ości. Dokładnie sprawdzamy czy nie ma ości i rwiemy w palcach na małe cząstki. Dodajemy do jajek. Mieszamy i dodajemy szczypiorek, sól, pieprz i kurkumę, mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i mieszamy razem. Smacznego
Komentarze