Passata z ziolami i czosnkiem

3 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Charakteryzuje się słodko-kwaśnym smakiem. Nadaje sie do spożycia na ciepło jak i na zimno.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5dużych pomidorów,
    1 mała cebula,
    2ząbki czosnku,
    2 liście laurowe,
    1/3 łyżeczki majeranku,
    4ziela angielskie,
    3łyzki cukru,
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Passata z ziolami i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od zrumienienia cebuli pokrojonej w drobną kosteczke, nastepnie dodajemy czosnek, pomidory pokrojone w kosteczke, przyprawy, tak azymy chwile.często mieszajac, zostawiamy na ogniu do momentu az ubedzie wody(soku pomidorowego)

Porady

Polecam dodac 4,5 listków bazylii i w zależności od kwasowości pomidorów mozna dodać łyżeczke octu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować