Pascha z morelami i kakao

0 (0 ocen)

  • 6 godz. 10 min

Smakuje jak serniczek na zimno zachwycając kakaowo-morelowym smakiem

  • 6 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    - 50 dag twarogu,
    - 3 żółtka,
    - 10 dag miękkiego masła,
    - 15 dag cukru pudru,
    - Cukier waniliowy,
    - 0.5 szklanki śmietanki 30%,
    - 0,5 szklanki kakao,
    - Morele (10 sztuk)

Pascha z morelami i kakao - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pascha z morelami i kakao 1. Ser mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Dokładamy cukier waniliowy, śmietankę i masło. Do utartej masy dokładamy stopniowo ser, kakao i pokrojone w kostkę morele. Masę serową przekładamy do głębokich salaterek wyłożonych wilgotną gazą. Nasze paschy wkładamy do lodówki na około 6 godzin. Gotowe wyjmujemy, ozdabiamy tartą czekoladą i morelami.
  • Pascha z morelami i kakao 2. Ten serowy deser obowiązkowo gości u mnie w domu z okresie wielkanocnym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy