Pascha z jogurtem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zapraszam na paschę, którą przygotowuje się błyskawicznie:) Jeżeli wolicie możecie zmielić twaróg, ja tym razem rozgniotłam go widelcem.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 kubka dużego jogurtu
    Bakalie (rodzynki, skórka z pomarańczy, śliwki suszone, mieszanka skórek)
    2 łyżki cukru
    500 g białego sera

Pascha z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki oraz śliwki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 min.
  • 2. Twaróg rozgniatamy i miksujemy z jogurtem oraz cukrem. Dodajemy bakalie, mieszamy.
  • 3. Gotową masę przekładamy do miski wyłożonej bawełnianą ściereczka, zawijamy, przykładamy czymś ciężkim (słoik ogórków jest niezastąpiony;) i odstawiamy do lodówki na całą noc.
  • 4. Wyjmujemy ze ściereczki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy