Pascha kresowa

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Doskonała propozycja na Wielkanoc

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg dobrze odcisnietego twarogu
    2 szklanki cukru
    2 kostki masła
    4 jajka
    1 cukier waniliowy
    1.5 szklanki dowolnych bakalii
    Szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pascha

Pascha kresowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg przecisnąć 2 razy przez praskę. Jajka ubić z cukrem na parze i cukrem waniliowym . Przestudzoną masę jajeczną zmiksować z masłem aż utworzy się krem. Krem miksujemy dodając po łyżce sera. Na końcu dodajemy szczyptę soli i bakalie. Wykładamy do dowolnej firmy wyłożonej folia spożywczą. Dobrze chłodzimy, po wyjęciu dekorujemy

Porady

Pasche możemy polać polewą czekoladową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

pascha

To może cię zainteresować