Parzybroda

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten przepis przejęłam od babci. Parzybrodę gotuję często, bo jest pyszna.

Składniki:

  • ● 1/2 kurczaka z rożna
    ● 3 ziemniaki
    ● 1 szkl. fasoli jaś
    ● 1/2 kg kiszonej kapusty
    ● sól
    ● pieprz

Parzybroda - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch zalewamy przegotowaną
    wodą i odstawiamy na
    3 godziny, następnie gotujemy.
    Ziemniaki obieramy i gotujemy,
    ucieramy z grochem.
  • 2. Mięso drobno kroimy. Kapustę
    płuczemy, gotujemy
    i odcedzamy, ale nie odciskamy.
    Mieszamy z mięsem
    i grochem z ziemniakami. Doprawiamy
    solą i p ieprzem.
    Ponownie mieszamy.

Porady

Parzybroda najlepiej smakuje odgrzewana.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy