Parówki zawijane w szynce i serze

5 (190 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Śniadanie to start każdego dnia, więc można sobie pozwolić na kaloryczne parówki z serem, a co!:) Myślę, że każdy Amerykanin, i nie tylko, zjadłby je z ogromnym smakiem :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - parówki cienkie: 2 sztuki
    - ser żółty: 2 plastry
    - szynka: 2 plastry
    - olej: 1 łyżeczka
    - sos salsa: 2 łyżki
    - bazylia świeża listki: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki zawijane w szynce i serze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Parówki zawijane w szynce i serze 1. Na plastrze szynki kładziemy przekrojony wzdłuż plaster sera, a następnie pod kątem parówkę i zawijamy. W koniec wbijamy wykałaczkę, żeby nic się nie rozleciało podczas smażenia.
    Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy parówki na małym ogniu,
    co jakiś czas je przewracając, aż ser będzie roztopiony, a szynka zarumieniona. Podajemy z tostami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować