Śniadanie to start każdego dnia, więc można sobie pozwolić na kaloryczne parówki z serem, a co!:) Myślę, że każdy Amerykanin, i nie tylko, zjadłby je z ogromnym smakiem :)
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
- parówki cienkie: 2 sztuki
- ser żółty: 2 plastry
- szynka: 2 plastry
- olej: 1 łyżeczka
- sos salsa: 2 łyżki
- bazylia świeża listki: 2 sztuki
Parówki zawijane w szynce i serze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na plastrze szynki kładziemy przekrojony wzdłuż plaster sera, a następnie pod kątem parówkę i zawijamy. W koniec wbijamy wykałaczkę, żeby nic się nie rozleciało podczas smażenia.
Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy parówki na małym ogniu,
co jakiś czas je przewracając, aż ser będzie roztopiony, a szynka zarumieniona. Podajemy z tostami.
Komentarze