Parówki zapiekane z nadzieniem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni amerykańskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pokruszony świeży chleb: 2 szklanki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - świeża szałwia: 2 łyżeczki
    - posiekana mała cebula: 1 sztuka
    - stopione masło: 5 dekagramów
    - parówki: 10 sztuk
    - plasterki bekonu: 5 plastrów

Parówki zapiekane z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokruszony chleb przepuścić przez maszynkę. Dodać przyprawy, cebulę i stopione masło. Bardzo dobrze wymieszać, a najlepiej zmiksować na gładką masę. Parówki głęboko naciąć wzdłuż i wypełnić nadzieniem. Każdą parówkę obwinąć połową plasterka bekonu i spiąć wykałaczką. My każdy plasterek boczku dzieliliśmy na pół i owijaliśmy parówkę każdą parówkę w dwóch miejscach. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy