PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM (z serem)

4.97 (179 ocen)

  • 10 min

Dla smakoszy parówek, na śniadanie, obiad, kolację lub jako dodatek do piwa :)

  • 10 min

Składniki:

  • ilość parówek według uznania (na zdjęciu 8)
    1 rolka ciasta francuskiego (chyba, że ktoś robi sam)
    1 jajko
    ser żółty w plasterkach (tyle plasterków, ile parówek)
Wystaw ocenę:

4.97 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki w cieście francuskim (z serem) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1yntrd8 1. Ciasto francuskie (użyłam gotowego) rozcinam na 8 części.
  • image-22hexny 2. Na każdą część kładę plasterek żółtego sera, ale można także ser przeciąć na pół i wyjdzie tak samo smacznie.
  • image-233gfhq 3. Przygotowuję parówki.
    Pozbawiam ich niejadalnej folii lub wcześniej gotuję... jeśli są z zamrażarki.
  • image-04lammg 4. Każdą parówkę zawijam ciastem francuskim z serem i gotowe smaruję roztrzepanym jajkiem. Nie doprawiam.
  • image-0p578ec 5. Zapiekam w piekarniku kilka minut (aż do zrumienienia ciasta francuskiego). Termoobieg, temperatura 180 stopni.

    Smaczne zarówno z keczupem, jak i sosem czosnkowym - według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Sprawdź również: Ciasto francuskie na słono oraz Ciasto filo - najciekawsze przepisy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować