Parówki w cieście francuskim

4.49 (143 ocen)

  • 30 min

Przekąska na ciepło.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 parówek cienkich

    1 ciasto francuskie

    1 jajko do posmarowania ciasta
Wystaw ocenę:

4.49 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Parówki w cieście francuskim 1. Ciasto francuskie podzielić na 6 prostokątów. Na każdy prostokąt położyć parówkę i zawinąć w ciasto. Ruloniki pociąć na 8 części,tak aby nie przeciąć ciasta do samego końca. Ja użyłam do tego drewnianych patyczków. Parówki rozłożyć jeden kawałek na prawy drugi na lewo,aż do końca. Posmarować roztrzepanym jajkiem,można posypać serem żółtym. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok. 20 minut,aż ciasto nabierze złotego koloru. Smacznego.

Porady

Parówki można zastąpić białą kiełbasą,kabanosami lub inną cienką kiełbaską. Podajemy jako ciepłą przekąskę z ketchupem lub do barszczyku czerwonego,a w przypadku białej kiełbasy doskonale smakuje z barszczem białym czy żurem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować