Parówki w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Czasami wydaje się, że stoję tylko przy garach. Rozczaruję. Czasami chodzę na łatwiznę, jak i w tym przypadku.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    4 łyżki ketchupu
    4 parówki
    1 ogórek kiszony
    8 łyżek startej mozzarelli
    1 żółtko
    1 łyżka białego sezamu
    1 łyżka czarnego sezamu

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Parówki w cieście francuskim 1. Ciasto dzielimy na 4 części.
    Każdą z nich smarujemy ketchupem, posypujemy serem, układamy parówkę, ¼ ogórka, ponownie posypujemy serem, zawijamy.
    Przy pomocy pędzelka smarujemy żółtkiem jajka przygotowane ciasto, uprzednio nacinając je.
    Posypujemy sezamem.
    Pieczemy 20 min w 200°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy