Parówki w cieście francuskim

4.5 (158 ocen)

  • 20 min

Doskonałe na ciepłą kolację.

  • 20 min

Składniki:

  • 8 parówek
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    mielona słodka papryka
    vegeta
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Parówki obieramy z osłonek, kroimy na połówki jeżeli mamy dłuższe. Ciasto francuskie kroimy na paski ok 1,5-2 cm paski. Każdy pasek posypujemy vegetą. Parówkę owijamy w pasek ciasta francuskiego. Wystające końce można dekoracyjne ponacinać. Parówki posypujemy słodką papryką i układamy na posmarowanej tłuszczem blaszce. Pieczemy ok 15 min do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować