PAPRYKOWY KREM Z TWAROŻKIEM

0 (0 ocen)

  • 40 min

Lubię oryginalną i zdrową kuchnię. Ciągle wyprobowuję nowe przepisy. Paprykowy krem zasmakuje każdemu.

  • 40 min

Składniki:

  • • 1 duża cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 3 strąki czerwonej papryki
    • 2 łyżki oleju
    • 3-4 szklanki wywaru warzywnego- może być z kostki
    • 4 kromki pszennego pieczywa
    • ¼ pęczka szczypiorku
    • sól, pieprz, słodka mielona papryka
    • 5 łyżek twarożku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Paprykowy krem z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę oraz czosnek obierz, opłucz i drobno posiekaj. Papryki umyj, osusz, włóż do piekarnika. Opiekaj 10-15 minut w temperaturze 180o C. Wyjmij, włóż do woreczka foliowego, pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
  • 2. Zimne strąki papryki obierz ze skórki, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ drobno posiekaj.
  • 3. W dużym rondlu rozgrzej olej. Wrzuć posiekaną cebulę oraz czosnek, przesmaż na złoto. Dodaj paprykę i przez chwilę smaż razem.
  • 4. Warzywa zalej bulionem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Zupę zdejmij z ognia i zmiksuj na gładki krem.
  • 5. Pieczywo zrumień na patelni bez tłuszczu, pokrój w kostkę. Szczypiorek umyj, posiekaj. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Podawaj z grzankami i twarożkiem. Posyp szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować