Paprykarz

0 (0 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam

  • 60 min

Składniki:

  • 2 filety z Miruna lub Mintaja
    1 papryka czerwona
    1 cebula duża
    3 ząbki czosnku
    2 marchewki
    1 woreczki ryżu
    przyprawa do mięsa, Vegeta, pieprz, pół kostki rosołowej lub pół szklanki bulionu, pieprz.

Paprykarz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -Rybę obczyscić i rozdrobnić, przyprawić przyprawą do mięsa i pieprzem, obsmażyć, przełożyć do miski.
    -Ryż ugotować (15 minut) z dodatkiem Vegety, dodajemy do ryby.
    -paprykę,cebule kroimy w kostkę, marchew ścieramy na dużych oczkach, czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy drobno,
    wykładamy na patelnie i smażymy aż warzywa zmiękną, podlewamy delikatnie wodą żeby się nie przypaliło i dorzucamy pół kostki rosołowej. Wszystkie warzywa rozdrabniamy blenderem.

Komentarze

Podobne przepisy