Papryka w zalewie

4.43 (152 ocen)

  • 20 min

cos do spiżarni

  • 20 min

Składniki:

  • 2-3 kg papryki
    ząbki czosnku
    6szkl wody
    szklanka cukru
    szklanka oliwy
    2-3czubate łyżki soli
    2łyżeczki kwasku cytrynowego
    ziele angielskie , pieprz
Wystaw ocenę:

4.43 (152 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników ugotować zalewę. Papryke obrać , pokroić w cząstki lub paski , wrzucić na 1-2 min do wrzącej zalewy, wyjąć. Goracą papryke ułożyc w słojach , zalać wrzącą zaleewa dodać po ząbku czosnku i zakręcić słoe. Tak przygotowanej papryki nie trzeba pasteryzować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować