Papryka marynowana

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 10 osób

Pyszna,słodko kwaśna papryka,doskonała zarówno do sałatek,kanapek oraz do obiadu.

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Składniki:

    papryka w różnych kolorach
    pieprz ziarnisty
    liść laurowy
    ziele angielskie

    Zalewa:

    3 i 1/2 szklanki wody
    3/4 szklanki octu 10%
    3/4 szklanki cukru
    łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Papryka marynowana

Papryka marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę starannie umyć,oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki,włożyć do czystych słoików.Do każdego dać po 1 lub 2 listów laurowych, ziela angielskiego ok 5 szt oraz 1 łyżeczkę pieprzu ziarnistego.Słoiki zalać zagotowaną zalewą,dodać po 1 łyżce oliwy.Pasteryzować przez 8 min.Po tym czasie wyjąć z wody,dokręcić słoiki i odwrócić do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować