Papryka faszerowana mięsem mielonym i kaszą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smakowita papryka faszerowana z mięsem mielonym i kaszą jęczmienną. Idealna jako danie obiadowe. Polecam.

  • 1 godz. 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 papryki czerwone,
    100 g kaszy jęczmiennej,
    500 g mięsa mielonego,
    2 jajka,
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżeczka ostrej papryki,
    1 płaska łyżka ziół prowansalskich.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Papryka faszerowana mięsem mielonym i kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka faszerowana mięsem mielonym i kaszą 1. Paprykę kroimy wzdłuż na pół.

    Pozbywamy się gniazd nasiennych.
    Kaszę gotujemy do miękkości, studzimy.
    Do mięsa dodajemy przyprawy, koncentrat, jajka i ugotowaną kaszę.
    Dokładnie mieszamy.
    Faszerujemy paprykę przygotowanym farszem.
    Wykładamy na blaszkę piekarnikową.
    Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.
    Smacznego ;)

Porady

Kaszę można zastąpić ugotowanym ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować