Papryka faszerowana kaszą kuskus

4.5 (148 ocen)

  • 40 min

wegetariańska papryka faszerowana

  • 40 min

Składniki:

  • 2 papryki
    pół szklanki kaszy kuskus
    gorąca woda lub bulion warzywny
    pół łyżeczki soli
    pół łyżeczki pieprzu ziołowego
    2 gałązki świeżego tymianku
    kilka liści natki pietruszki
    ząbek czosnku
    pomidor
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Papryka faszerowana kaszą kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pop 1. Umyte papryki przekroić wzdłuż i wyjąć gniazda nasienne.
    Kaszę kuskus wsypać do miski, dodać przyprawy i zalać wodą lub bulionem trochę ponad jej powierzchnię, zostawić do wchłonięcia płynu.
    Pomidora pokroić w grubszą kostkę (można sparzyć pomidor i obrać ze skórki), ząbek czosnku, natkę pietruszki i tymianek posiekać, a potem wszystkie warzywa dodać do kaszy.
    Papryki wypełnić farszem po brzegi.
    Piec w naczyniu żaroodpornym bez przykrywki przez 25 minut w temp. 190 st.C lub ułożyć papryki na patelni (farszem do góry), podlać trochę wodą i dusić pod przykrywką przez 20 minut od momentu zagotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować