Pappardelle z brokułami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Połączenie makaronu, brokułów, orzechów włoskich i startego parmezanu jest pyszne!

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • - paczka makaronu pappardelle: 1 sztuka
    - brokuł: 1 sztuka
    - czosnek ząbek (posiekany): 2 sztuki
    - orzechy włoskie: 1 szklanka
    - sól: 1 szczypta
    - oliwa: 1 łyżka

Pappardelle z brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Różdżki brokuła wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy do miękkości, następnie przekładamy je na sitko, a potem do miski. Blenderem miksujemy je na papkę.
  • 2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy na sicie.
    W garnku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę i czosnek, zestawiamy z ognia i wrzucamy na oliwę makaron i pastę brokułową, posiekaną bazylię, dodajemy tarty ser i orzechy włoskie- ilość wedle uznania. Mieszamy, tak aby składniki się połączyły.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy