Panna cotta truskawkowo - kokosowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Deser panna cotta z truskawkami i mlekiem kokosowym

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500 g truskawek (po zblendowaniu i przeciśnięciu przez sito ok. 400 g musu)
    szklanka śmietanki 30%
    szklanka mleka kokosowego
    6-7 łyżek cukru (można mniej lub więcej, zgodnie z preferencjami)
    6 łyżeczek z górką żelatyny
    czerwony barwnik (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Panna cotta

Panna cotta truskawkowo - kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki blendujemy i przecieramy przez sito aby pozbyć się pestek.

    Żelatynę zalewamy małą ilością zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia na kilka minut, po czym dolewamy małą ilość gorącej wody i bardzo dokładnie mieszamy.

    Mleko, śmietankę i cukier podgrzewamy ale nie doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy garnek z ognia i dwie łyżki gorącej śmietanki dodajemy do żelatyny, dokładnie mieszamy i wlewamy do reszty śmietanki.

    Mus truskawkowy wlewamy do śmietanki, opcjonalnie dodajemy kilka kropel barwnika i mieszamy. Przelewamy do foremek i chłodzimy kilka godzin. Serwujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Truskawki Śmietanka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.8 (224 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Panna cotta z musem truskawkowym

To może cię zainteresować