Panna cotta kawowo-waniliowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Najlepsza z najlepszych- pyszne połączenie wanilii i kawy.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - Żelatyna: 3 łyżeczki
    - śmietana kremówka (30-36%): 300 mililitrów
    - mleko krowie 3,2 %: 200 mililitrów
    - cukier drobny: 40 gramów
    - cukier waniliowy domowej roboty: 40 gramów
    - kawa rozpuszczalna: 3 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Panna cotta Kawy

Panna cotta kawowo-waniliowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na 5 minut żeby napęczniała.
    Do garnuszka wlać śmietanę kremówkę, mleko, dodać cukier, mieszając doprowadzić do zagotowania i szybko odstawić z ognia. Dodać namoczoną żelatynę i energicznie mieszać, aż cała żelatyna się rozpuści. Podzielić do 2 miseczek, do jednej dodać kawę rozpuszczalną i dobrze wymieszać. Druga pozostawić samą.
    Panna Cotte waniliową nalać do miseczki do połowy, wstawić do lodówki gdy zastygnie, dolać panna cottę kawową. Możemy również pobawić się w łączenie masy kawowej z waniliową.
    Odstawić do wystudzenia. Po ostudzeniu miseczki/filiżanki przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Waniliowa Panna Cotta

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Waniliowa Panna Cotta

mariwanna klasyka wśród włoskich deserów 15 min

To może cię zainteresować