Panna Cotta

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybki deser to właśnie Panna Cotta:)

  • 20 min

Składniki:

  • 4 łyżeczki żelatyny
    3 łyżki gorącej wody
    500ml. śmietany kremówki
    80g. cukru
    1 słoik konfitury malinowej

Panna cotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do ostygnięcia.
    Śmietanę kremówkę wraz z cukrem podgrzewać na małym ogniu.
    Jak składniki się dokładnie rozpuszczą odstawiamy do ostygnięcia.
    Później dolewamy powoli żelatynę dokładnie mieszając.
    Masę przelewamy do foremek. Wkładamy do lodówki aż zgęstnieje (około 60 minut)
    Przed podaniem dekorujemy konfiturą malinową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy