Panierowany Camembert z żurawiną

5 (154 ocen)

  • 10 min

Przepis prosty, szybki i przede wszystkim smaczny! Połączenie sera Camembert ze słodką żurawiną wręcz rozpływa się w ustach, ponadto ma oryginalny i niepowtarzalny smak.

  • 10 min

Składniki:

  • - ser Camembert
    - żurawina do mięs i serów (ja użyłam gotowej ze słoika)
    - 2 łyżki bułki tartej
    - jajko
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Panierowany camembert z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozmącamy z odrobiną soli i pieprzu.Ser zanurzamy w jajku, później obtaczamy w bułce.
  • 2. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  • 3. Żurawinę chwilę podsmażamy. Potrawę podajemy na gorąco.

Porady

Należy uważać, aby nie uszkodzić delikatnej skórki sera. W innym wypadku ser może wypłynąć podczas smażenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Ser pleśniowy Żurawina Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować